МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Младиот уметник повторно не изненадува со нова креација

Потрошени 7 часа работа-директно на проектот ,кое можело да биде и поголемо но поради недоволно материјал се решил на ова димензија.Вака ни одговори за својата најнова интеревенција во просторот младиот ликовен уметник Пане Хаџи-Василев од Кавадарци кој е оригинален по стилот и начинот на ликовното изразување кое се овојпат е во симбиоза со музиката и нашата религија.

На новата велигденска интеревнција тој и посвети многу време.Осмислена е со 74 јајца , и според него црвените ги означуваат целите а белите половинките ноти.

Ова дело е сместено во неговиот двор на улицата „4 Јули“ во Кавадарци и според него се работи за скапа композиција

Велигденската музичко-ликовна рапсодија Хаџи Василев ја посветува на најголемиот христијански празник Велигден-во негов стил.Оригинална е и свежа, нова, креативна ликовна интерценција која одговара на празникот,времето во кое живееме, а со неа ,а него го класифицира во модерните млади ликовно-дизајнерски уметници кај нас.

29694879_958701780954507_4563592155762786304_o.jpg

29790669_958701730954512_4805322419944292352_n.jpg

30221778_958701754287843_923501827876454400_n.jpg

29793459_958701704287848_4326509084850257920_n.jpg