МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Улицата „Дисанска“, и практично се забранува за паркирање.Десната страна од денеска ја контролираше полицијата.Засега само со опомени а потоа и казни.

На иницијатива на граѓаните кои живеат во населбата „Парк„ а пред се поради безбедно минување на околу 300 метри од почетниот дел на улицата „Дисанска„ , таа од денесака и практично се забранува за паркирање-од десната страна, кога се оди кон населбата.

Полицајци од ПС од ОН Кавадарци, на паркираните возила , оставаа соодветни предупредувачки опомени , со цел сопствениците да бидат известени дека во иднина опомената ке биде казна за наплата.Мерката се спроведува со цел да им се излезе во пресрет на граѓаните од населбата „Парк„ и другите граѓани кои минуваат на овој дел на градот кои реагираа до општинската власт и Полицијата ,поради паркираните возила тешко можеа да минуваат секојдневно или често се ствараше тензична состојба.Поради поврдување на мерката ,од Општината ке треба да постават соодветен сообраќаен знак за забрана за застанување и паркирање,на почетокото на улцата, со цел возачите во иднина тоа да не го прават.Паркирањето на ова улица и понатаму ке се одвива на проширениот лев дел на „Дисанска“ од „Бриони„ кон Градскиот стадион.