МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На неа низ прашања и дискусии беше објаснето на кој начин наредните 10 години, колку ке трае проектот ,ке се имплементира овој начин на вклучување на штитеници во повеќе социјални установи во системот на државата или во средина каква најмногу им одговара.

Министерството за труд и социјална политика е во настојувањето за целосно имплементирање на планираната реформа за унапредување на социјалната инклузија и поддршка на преминот од институционална грижа кон поддршка на социјалните услуги во заедницата, како и подобрување на квалитетот на социјалната грижа на децата во социјален ризик,денеска во Кавадарци одржа тринина. На средбата на трибина во Кавадарци денесак низ прашања и дискусии беше објаснето на кој начин наредните 10 години, колку ке трае проектот ке се имплементира овој начин на вклучување на штитеници во повеќе социјални установи во системот на државата или во средина каква најмногу им одговара.