МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Општината Кавадарци, Јавното претпријатие „Комуналец“ и фирмата донатор „Ја-Ми“ од Кавадарци ја започнаа акцијата за расчистување и разубавување на селото Сопот.

На терен работи механизација од два „скипа“, два трактори, специјализирана машина за косење на трева, три цистерни и работна рака. Најпрвин се врши расчистување на наносите од земја, како и отстранување и кастрење на обраснатата вегетација и трева покрај селските улици.

Потоа се пристапува кон отстранување и депонирање на наносите од земја, па кон миење на коловозните површини на главните улици во селото.

Акцијата за разубавување на село Сопот е покрената на иницијатива на граѓаните после посетата на градоначалникот Митко Јанчев која се случи изминатиот викенд во саботата, а ќе се спроведува во наредните денови.

Откако ќе заврши акцијата ќе се продолжи во селата Марена и Глишиќ.

36872579_2008817645819243_2939332728115429376_n.jpg36828222_2008817642485910_6801305361480417280_n.jpg36843928_2008817639152577_3563001256970551296_n.jpg36974501_2008817669152574_518310442758569984_n.jpg36929693_2008817635819244_5847447563749294080_n.jpg36867580_2008817632485911_4214013433122652160_n.jpg36878480_2008817652485909_844468597064466432_n.jpg36858849_2008817649152576_43977922490400768_n.jpg36780741_2008817629152578_4530700407151788032_n.jpg