МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Уништувањето беше спроведено во печката на Фени Индустри во присуствo на Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.МВР по спроведувањето на потребната процедура, спроведе целосно уништување на разновидно неупотребливо оружје

Денеска, Министерот за внатрешни работи ,Оливер Спасовски во погоните на Фени Индустри во Кавадарци присуствуваше на уништувањето на разновидно неупотребливо, односно трајно оштетено службено оружје на Министерството за внатрешни работи.

-По повод Светскиот ден за борба против малото и лесно уружје 9 јули- МВР ги спроведе целосно сите процедури за уништување на оружјето : пиштоли ,пушки, пушкомитралези и друго оружје кое досега не се употребуваше- рече министерот Спасовски во изјавата за медиумите. Тој им се заблагодари на сите инволвирани кои ја дотераа постапката до крај и секако на стечајниот управник и до вработенитре во Фени.

Министерот за внатрешни работи со своите соработници потоа имаше стредба со сегашното раководство на Фени Индустри.

37206615_489684751467672_8135055851221155840_n.jpg

20180713_13320900.jpg

000000000000000000000000000000020180713_133421.jpg

37032663_489684721467675_2960781378179825664_n.jpg