МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Театарот при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци, со претставата “Пасивно пушење“ реализираше успешно гостување во соседна Албанија.

Претставувцањето на нашиот тетар се случи во петокот, на 27 јули 2018 со учество на манифестацијата “Македонско културно лето 2018“, во Пустец, Мала Преспа. Оваа манифестација годинава се оддржува по единаесети пат, а на неа покрај другите содржини, учествуваат и повеќе македонски професионални театри. Кавадаречкиот Театар по втор пат со сопствена претстава е учесник на истата.