МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Празникот 7 септември беше прилика делегација на политичкиот и јавниот живот да положи цвеќе на Споменикот на револуцијата на Градскиот плоштад на Кавадарци. Цвеќе положија:Градоначалникот Митко Јанчев, членови Советот,делегации на ОО на СДСМ,Борци, Здружение на пензонери,претставници на институции од културата.Кавадарци во Втората светска војна даде 333 граѓани, најголем број борци.