МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Синоќа беше промовиран новиот синг на Лексикон-НОВА СКАЛА.Рокерите од Кавадарци со задоволство го следат фестивалот „Тиквеш рок фест„

Здружението за алтернативна култура “Алтер Центар“ Кавадарци започна со организација на настаните предвидени со фестивалот “Тиквеш Рок Фест 2018“. “Тиквеш Рок Фест 2018“ се враќа на фестивалската сцена .Синоќа-четврток, во Галерија при Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ беше одржана промоција во живо на новиот сингл “Нова скала“ на кавадаречкиот рок бенд "Leksikon" .Успешна вечер на која без посебна свечена атмосфера, рокерите присуствуваа на промоцијата на синглот „Нова Скала„ на Лексикон , и на некоку нивни изведби на други песни.Присутните ги поздравија директорот на Домот на културата Александар Малинков и Марјан Тодоровски од Здружението „Алтер Центар“

Денеска 14 септември 2018, во Галерија при Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ во 20 часот - Отворање изложба насловена “Oblivion" на ликовниот уметник Трајче Јованов од Кавадарци.Во 20.30 часот - промоција во живо на првиот албум “Stand Together“ на кавадаречкиот рок бенд “Smoke Shakers“ и почеток на официјалната продажба на истиот по промотивна цена15 септември 2018, место “Парк на револуцијата, Главна сцена во 20 часот - официјален почеток на концертната вечер20.30 часот - Bad-Ass-All21.30 часот - Leksikon22.30 часот - Last Expedition“Тиквеш Рок Фест 2018“, е подржан од Министерството за култура на Република Македонија, Локалната самоуправа на Општина Кавадарци и Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци. Организатор - Здружение за алтернативна култура “Алтер центар“ Кавадарци