МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Ограјското маало во Кавадарци 1954 година

Oва е период кога лозарството, афионот и тутунот биле главни земјоделски производи од кој егзистирале голем број кавадарчани. Старата градска архитектура ја нарушува по некоја нова градба во позадината на маалото.