МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

.Во Кавадарци излезноста е Во Република Македонија на Реферерендумот вчера гласале 661.393 граѓани.Излезноста изнесува 36,87%

На прашањето „Дали сте за членство во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот помеѓу Република Македонија и Република Грција?за гласале 91,48% а 5,64 % биле против.19.056 биле неважечки ливчиња или 2,88%.

Во Општина Кавадарци од вкупно запишани 32.217 лица со право на глас на гласачките места излегле 10.966 граѓани.Од нив за гласале 84,73 % или 9.292 граѓани а против биле 11,90 % или 1305 граѓани со право на глас.

Инаку денеска своето право на глас го оствари и градоначалникот на Општина Кавадарци ,инаку потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ-Митко Јанчев .

„Си достоив на зборот - тоа што го кажав.Јас како градоначачник имав морална обврска да излезан и го покажам мојот демократски пример и морален чин “ рече меѓу другото Јанчев во изјавата по гласањето .