МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Во среда во Кавадраци гостува Театарот при Центарот за култура„Ацо Ѓорѓев“ од „Неготино“ со преттавата „Ти спиеш тебе ти е спие„

Денеска -26 март 2018 година -Театарот при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци со претставата “Стјуардеси“ ќе оствари гостување во Неготино на сцената на Центарот за култура “Ацо Ѓорчев“. Претставата започнува од 18.30 часот.

29511563_608459866161102_1419104801473552639_n.jpg

Во среда пак, на 28 март 2018 година со почеток oд 19 часот, на сцената на кавадаречкиот Дом на култура “Иван Мазов - Климе“ ќе гостува Театарот при Центарот за култура “Ацо Ѓорчев“ со претставата “Ти спиеш тебе ти се спие“ по текст на Жорж Фејдо.

Од активностите на Домот на културата најава дена во петок, на 30 март 2018, ќе се одржи традиционалната “Априлијада“ чие дефиле ќе биде составено од ученици од сите кавадаречки основни училишта и децата од градинките “Рада Поцева“. Дефилето започнува во 11 часот од кружниот тек во новиот центар на градот. Во рамките на манифестацијата на Градскиот плоштад ќе се одржи и пригодна програма со учество на учениците од основните училишта, информираат од Домот на Културата –Кавадарци.