МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Талија Василова од Кавадарци ке учествува на 4 интернационален детски фестивал „Чаробна Фрула„ во Загреб кој има натпреврувачки карактер.

Во салата на Ватрослав Лисински ке учествуваат 69 солисти од 12 држави со 61 песна .Нашата Талија е единствена преставничка од Македонија која ке се натпреварува со нејзина авторска песна под наслов „Балерина„.На Талија ова и е втор меѓународен настап .Претходниот беше во Ќустендил Бугарија каде го освиои 3 место.

Талија Василова е талентирана , има само 7 години, и музички е образована членка на кубот за танци “Линеа„ и свири пијано.Со нејзиниот брат Никола кој свири на кларинет настапува како тандем „Танини-Кавадарци„ како солист,балетан .Досега заедно настапиле на повеке места и на телевисзиски медиуми.

Таа е амбасадр на Кавадарци и Македонија во светот.Песната, балетот со еден збор музиката и се во срцето.Пеела на фестивалите на детски песни “Ластарчиња“ и „ Си – До“.

Во очекување сме на видео промоција на видео спотот на тандемот Танини за песната „Две лири“.

467690000.jpg46837503_2162312803983175_3720582842556612608_n.jpg