МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Таа настапи на интернационаланиот детски фестивал на детска песна„Чаробна фрула“ во Загреб

Кавадарчанката Талиа со песната „Балерина“ на текст на Тијана Димова музика на Даниела Паланкова Маџункова и аранжман на Васко Ристов , промовирана на Фестивалот на детски песни „Ластарчиња 2018“ го освои второто место во нејзината категорија , во Загреб на 4-от Интернационален Фестивал детски фестивал „Чаробна Фрула„ , кој има натпреврувачки карактер. како единствен претставник од Република Македонија.

Браво за малата Талиа. Инаку таа е член на тандемот Танини со кое ке сними авторска песна во соработка со Детскиот фестивал „СИ-ДО„.

Инаку Талиа Василова е талентирана , има само 7 години, и музички е образована членка на кубот за танци “Линеа„ и свири пијано.Со нејзиниот брат Никола кој свири на кларинет кој е добитник е повеке меѓународни први места.Досега заедно настапиле на повеке места и на телевизиски медиуми.