МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Фондацијата Тиквешки вински пат, денеска го промовира Еногастрономскиот пат низ Тиквешијата.Виното и храната како можност за промовирање на убавините на Тиквешијата.

Денеска Фондацијата Тиквешки Вински пат на едно место ги собра повиканите фактори и заинтереирани субјекти кои даваат поддшка и можат да се вклучат во импелентацијата на проектот „Еногастроносмки пат низ Тиквешијата“.Претставници од Министеството за економија градоначалниците на Росоман и Демир Капија, винари, агроними, угостители, новинари и други заинтересирани субјекти дебатираа околу можноста за развој на туризмот со вино и храна.

-За тоа има услови на ова подрачје и дефинитивно може да се вложува во ова свера.Ние како Тиквешки вински пат, стоиме зад проектот и ке докажеме дека тоа е така. Имаме подршка од градоначалниците во Тиквешијата од Министеретсвото за екомономија и други компании и поединци.За тоа дека ТВП е во Европа етаблирана и релевантна фондација ке ги наведам податокот дека на 6 декември годинава во Брисел, Тиквешки вински пат е проглоасена за 6-та Фондација во ова област на стариот континент во конкуренција на држави како : Италија, Шпанија, Португaлија и други, вели Виолета Јанкова-претседател на Фондацијата Тиквешки Винснки пат.

Изјави на: Виолета Јанкова- Тиквешки Вински пат

Бранко Јанев-градоначалник на Општина Росоман

Шофкет Азари- Министрество за економија

Лазар Петров- градоначалник на Општина Демир Капија

20181220_104725.jpg

20181220_104709.jpg

20181220_104659.jpg