МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Кавадаречките поети од Здружението „Тиквешки цветови“ во Домот на Културата ја одржааа редовната годишна средба на која читаа своја или поезија на други поети. Присутните ги поздрави директорот на Домот на културата Александар Малинков.Пред јавноста се претставија;Надица Тренчева,Вероника Костадинова,Љупчо Јовчевски,Тодорка Андова,Каролина Митреска,Милка Миндева,Розе Милкова, Цветанка Колева,Сузна Николова,Гордана Кароловска,Валентина Јошевска,Весна Јордановска-Тасевска,Емилија Наумова,Игнатиј,Микица Илова,Трајанка Ристова,Марјана Пешиќ, Ангел Јанев,Ѓоко Лазов,Љупчо Атанасов и Жаклина Николова.