МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Квалитетот на воздухот , за разлика од вчера, подобар.Само на мерното место во Ваташа покажува парамери над 100 или во 13.00 часот се измерени 102,6 микрограми на м3, додека во центарот на Кавадарци загаденоста на воздухт со ПМ-10 честички изнесува 84,7, а во новиот центар 88 микрограми на м3.Вчера на повеќе мерни места концентрацијата ПМ-10 честички во Ваташа изнесуваше над 200 мг на м3.

00110000000000000002_2.jpg

01000000000000000011.png