МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Никола Бадев е легенда на македонската народна музика.Заедно со неколкумина солисти на македонскиот мелос тој остави неизбришлива трага која трае вечно.Затоа неговата песна ке биде присутна меѓу нас додека се пее.

Општината достојно му се оддолжи на Бадев и неговото семејство и по повод 40 годишнината од неговата смрт во Кавадарци со организира Академија посветена на бардот на македонската музика .Погледајте прилог за Академијата.