За д-р Бошко Илиев- специјалист по спортска медицина од Кавадарци ,2018 година беше исклучително активна и плодна.Со 53 години, како вљубеник во маратонското пливање, пливаше на 16 маратони,во 13 земји.На настапите исплива вкупно 191 километар (задно со тренинзите ).Доби 16 дипломи,3 благодарници,10 медали.

Повод РТК.МК да ги посети и поразговара со него.