МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Мојот поранешен постар колега - новинар-снимател и хроничар на Кавадарци Бранко Ивановски остави значаен фото и видео материјал за Кавадарци.Најголем дел од филмовите и дијапозитивите тој ги достави во Музеј Галеријата, од каде сега имаме среќа да ги погледнеме преку објавите на Петре Камчевски , вработени во Музејот а во последно време и на уметникот на фотографијата -Јадран Манчев .

м.д.

Ова е Плоштадот во Кавадарци од зградата на Собранието на општина Кавадарци спрема Домот на културата и новоизградената седумкатница. Фотографијата ја направил Бранко Ивановски во 1969 година, и е архивирана во Музеј-галеријата Кавадарци.

П.К.