Во Кавадарци вчера се одржа митинг на опозиционата ВМРО-ДПМНЕ. На Кавадарчани им се обратија претседателскот кандидат Гирдана Сиљановска-Давкова и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицковски.

На градскиот плоштад во Кавадарци синоќа се одржа изборен митинг на Коалицијата „За подобра Македонија„ предводена од ВМРО-ДПМНЕ .На граѓаните им се обратија претседетелскиот кандидат Гордана Сиљановска Давкова и претседателот на партијата ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицковски.

Сиљановска во својот настап пред кавадарчани ги критрикуваше политиките на власта, кои не се евроски вредности како :Непотизмот, корупцијата...

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски истакна дека кога ќе победат уште повеќе ќе работат затоа што од пепел ќе треба да ја креваме државата.

„-Нашата мисла е велика и мораме да работиме три пати повеќе за да можеме од пепел да си ја кренеме таковината, оваа наша мила мајка. Имаме кандидат и иден претседател на Република Македонија, кој што претставува вистинска инспирација, мотив, со своето св, со својата биографија, со сето она што го има направено, со сите оние образовани генерации низ клупите на правниот факултет, за целата онаа додадена вредност која што професорката Гордана Силјановска ја има оставено на универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје. Истото тоа мултиплицирано ќе го прави за сопствената татковина Република Македонија, тоа е она кое што и е потребно на нашата таковина. Човек заштитник,пријател на народот, човек кој што ќе се бори за правдата и правото, а не луѓе кои што заштитуваат неправда.„-рече тој.

VMRO_7.jpg

VMRO_17.jpg

VMRO_2.jpg

66666.jpg

VMRO_7.jpg

VMRO_8.jpg

VMRO_5.jpg

VMRO_10.jpg