МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Општина Кавадарци ги информира граѓаните дека согласно програмата за дезинсекција, на ден 20.04.2019 (сабота) во раните утрински часови од 02:00 часот до 06:00 часот ќе изврши Терестичка ларвицидна дезинсекција.

Третирањето ќе биде извршено од земја со специјални машини наменети за таа намена со примена на препарат „BIOPREN 4GR“.

Со пролетната акција за запрашување против комарци ќе бидат опфатени следните улици и локации: • Булевари: „Македонија“, „Никола Минчев“, „Моша Пијаде“, „Западен Булевар“, „Цветан Димов“, „Видео Смилевски“, како и трите кружни текови. • Улици: „Страшо Пинџур“, „Тиквешко востание“, „Илинденска“, „Гоце Делчев“, „Пионерска“, „Народен Фронт“, „Ресавска“, „Вишешница“, Мито Хаџи Василев-Јасмин“, „7ми Септември“, „Пано Мударов“, „Димката Ан гелов-Габерот, „Ќиро Крстев“, „Браќа Џунови“ и „Шишка“.• Локалитети: Брана Моклиште, Градски Парк и Парк на Револуцијата-Полиција.Третирањето ќе биде донација и ќе го изврши фирмата ЛИСА – КОМ МС дооел од Кавадарци.

57121035_2396066410617406_5065223999265439744_n.jpg