МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Вчера лозарите одржаа состанок на пратеникот Панчо Минив со лозарите за текот на постапката за допонување на Законот за акцизи каде е предвидено ставање на акциза за секој литар печена ракија.

Во врска со примената на Законон за акцизи, а во рамките на со усогласувањето со Европскатра регулатива, во државата а со најголема примена вп Тиквешијата ке се воведува нова акциза по литар ракија во висина од 30 денари Ракијата е со аклкохолоност од 45 степени кое ке се регулура преку воведување на регистар на производители.

Ова процедура во Собранието трае февруари 2019 година, а пратеникот Панчо Минов интервенира со амандмани, со предлог донесувањето на законот да биде одложено додека не влеземе како држава во Европската унија .