МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Се спроведува монтажата на светлечките тела на полу порталните столбови-носачи на лантерните на раскрсниците во градот

Сообраќајниот проект е наменет за подобрување на вертикалната патна сигнализација продолжува според утврдената динамика.Нареден зафат ќе биде поставување на табли патокази на правци и на значајни објекти во градот.Во првата фаза беше извршена целосна реконструкција на подземната елекрична инсталација.Полу портални столбови се поставени и на преостанатите две раскрсници што се реконструираа, кај „Старата автобуска“ и на бул. „Моша Пијаде“ кај ООУ „Гоце Делчев“.Ова е прв сеопфатен зафат за реконструкција на семафорите од нивното поставување во седумдесеттите години од минатиот век.

Изведувач на работите е фирмата „Конструктор“ од Кочани.

60069987_2413317165558997_3525350890754015232_n.jpg