МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

„ Кавадарци е можеби еден од малкуте градови во нашата Република кои што не успеаа да сочуваат нешто од својата автентична архитектура. На оваа фотографија можат да се види старата градска архитектура со дуканите на “Вишешница“, “Прогрес`, “Борово“, куќите на Ефтим Апостолов Џамбазот и Игно Илиев Оравечки. Фотографијата е од 1961 година пред да бидат срушени овие објекти и пред да биде направена Стоковната куќа. Фотографијата е на Б. Ивановски.

П.Камчевски