МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Општина Кавадарци преку оперативата на ЈП „Комуналец“ реализира проект за реконструкција на водоводната линија на улица „Перо Видев“ во Ваташа.

„Според проектот се работи за замена на последните 200 метри водоводна линија од азбест-цеметни цевки во селото. На нивно место е поставена нова линија од ПВЦ цевка.

Со овој зафат општината на жителите од овој дел на Ваташа им обезбеди снабдување со здрава вода за пиење по еколошки стандард„-се наведува во соопштението од Кабинетот на градоначалникот на Општна Кавадарци МИтко Јанчев.

00111123.jpg