МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ЈП Комуналец и Општина Кавадарци денеска стартуваа со нова инвестиција од 1,5 милиони денари, за технолошка вода за потребите на граѓаните и јавното претпритијатие .Граѓаните ова вода можат да ја користат за сопствени потреби-главно во земјоделието, а Комуналец со неа ќе ги обавува работите во градот . Со користењето на ова вода ке бидат заштетени значителни средства.

Истовремено денеска ЈП Комуналец и градоначалникот Митко Јанчев во рамките на проектот „Кавадарци еко град„го промовираа новото комунално возило , метларка, за чистење на поголеми улици јавни површини .Возилото е купено од сопствени средствана на Комуналец во вредност од 3 милиони денари.

125.jpg70592420_2557502164357587_8595842749012377600_n.jpg70830484_485990455578778_4365401375220170752_n.jpg