Директорот на ЈП ПАРКИНГ, Тошко Дафков денеска ни изјави дека безбедноста во сообраќајот е зголемена, а истовремено се средуваат наталожените проблеми на кавадаречките сообраќајници кои не се решени со години.Тимот кој го работи паркирањето подготвен за соработка со граѓаните.

Во Кавадарци има регистрирано околу 14.000 моторни возила.Ред мора да има.