МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Советот на Општина Кавадарци, денеска ја одржа 38-та седница на која беше донесе одлука за отпочнување на постапка за изградба на Зелен пазар во Кавадарци во стартиот дел на градот на сегашната локација.Објектот ке биде фукционален со два ката под земја за паркирање и место за достава на стоката за продажба и два ката над земја.Советот даде согласност за задолжување на општината пред Светска банка со кое би се реализирал овој проект.

Градоначалникот Митко Јанчев посочи дека градот Кавадарци конечно ќе добие пазар каков одамна му треба на градот и со ова инвестиција вредна над 80 милиони денари ке се овозможи современ начин на обавување на купопродажбата на производи наменети граѓаните а се достапни на зелените пазари како и друга трговска стока и услуги .Истовтемено ке се изврши и урбанизација на простор за паркирање. Изградбата би отпочнала најрано во јуни – јули ,годинава а се пролонгира поради изборните активности заажани за април.

Советниците без дискусија едногласно го усвоија кварталниот извештај за извршување на буџетот во четвртиот квартал од 2019 година. Воедно беше донесена одлука за прием на донација од компанијата „Јан Бор“ наменета за Дирекцијата за заштита и спасување.

Советот на даде согласност за задолжување на ЈП Комуналец за изградба на мини хидроцентрала-петта во состав на претпријатието ,а беше усвоен годишниот план за инвестиции во тековната година во ЈП Паркинг како и неоколку тички поврзани со ова јавно претпријатие а во функција на дополнување и подобрување на неговата ефикасност.Исто така се измени и дополни основниот проект за зонско паркирање со јавни површини предвидени за паркирање и бешеусвоена и презентирана одлуката за утврдување на изгледот на фасади на улица „Илинденска“.