МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Во организација на Здружението на семејни винарии, Здружение на Енолози на Македонија и Здружението Биовита, се одржаа предавања посветени на можностите за производство на органско грозје а потоа и органско вино.Горан Колев- регистриран експерт за органски земјоделсски производи во изјава за РТК.МК потврди дека на ова подрачје може да се произведе органско вино.Инаку претставниците на „Хемомак пестициди“ лозарите и винарите ги информираа за овие природни заштитни средства.