Ова е панорама на централното градско подрачје со дуќаните во чатшијата на западната страна. Фотографијата е снимена во 1961 година со хелихоптер. Во 1961 година Кавадарци според пописот на населението има 11.409 жители. Според мене ова е една од највпечатливите фотографии на Кавадарци од почетокот на шеесетите години на минатиот век

(п.к.)