Делницата од новопробиенета траса на,, Западен булевар,, кај кривината на „Градските гробишта“ се урбанизира. Деновиве градежната оператива на фирмата „Градба промет“ од Кавадарци работи на поплочување на тротоарот од двете страни на улицата. Со овој проект општината уредува значајна сообраќајница со која се намалува преголемата сообраќајна оптовареност на „Ресавска“ и околните улици, а воедно се подобрува и безбедноста во сообраќајот на тој дел од градот.

извор : Кабинет на Градоначалник на Општина Кавадарци; Митко Јанчев 127667816_2911274322429943_3266250779128937091_n