Според најновата вест од раководството на фестивалот, годинава „Гроздоберче 2016„ ке се одржи на 25 и 26 ноември.Малото доцнење од вообичаениот термин е поради реновирањето на сцената на централната сала на Домот на Културата , каде и се планира одржувањето на фестивалот.

Детскиот фестивал„Гроздоберче„-Кавадарци годинава ке го одбележи 20-от роденден.Редок јубилеј за фестивал на детска песна на кој можат да му позавидат и други детски но и фестивали кои се појавиле но таеле кратко. „Гроздоберче“, останува меѓу најмладите-како синоиним на детската песна не само за Тиквешијата туку и за Македонија.Овој фестивал од пред неколку години е и меѓународен.За годинава се најавува богата продукција .

Медиумски покровител е порталот: www.rtk.mk