МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ДУОТО ФЛЕЈТИ СО БЕСПРЕКОРЕН КОНЦЕРТ ГО ПОКАЖАА СИОТ СВОЈ КВАЛИТЕТ А ЗА ИЛИНА РИСТОВА ДОПРВА КЕ СЕ СЛУШНЕ

Синоќа во галеријата при Домот на култура „Иван Мазов Климе“ се одржа концерт на флејти насловен како „Барокни игри“ во изведба на две еминентни имиња и вистински виртуози на овој инструмент Силвана Чулева Атанасова и Билјана Камчева. Ова беше концерт на учителката Чулева Атанасова и две нејзини ученички бидејки покрај Камчева која е нејзина ученичка како специјален гостин настапи уште една ученичка, младата и талентирана Илина Ристова која на неодамна завршениот државен натпревар кој се одржа во Кавадарци се закити со првата награда. Таа изведе две композиции преку кои го покажа сиот свој раскошен талент и потенцијал.

М.В.