МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Според информациј од најголемата фабрика во Кававадрци и државата Дрекслмајер од денеска за најголем дел од вработениете околу 5.000 работници ,започнува платено користење на годишен одмор. Од ДММ - за РТК.МК потврдија дека ова седмица ке се работи со намален капацитет. СЕ што се чини е согласно препораките за заштита од коронавирус и стојбата во автомобилската индустрија, каде партиципира Дрекслмајер.Oва денеска ни го потврди Катерина Бакалова задолжена за односи со јавноста.

-Сите вработени во кавадаречката фабрија ке користат дел од платениот годишен одмор. Планирано е тоа да изнесува 14 дена. По ова ке се следи состојбата со коронавирусот,и ќе се донесе решение соодветно на состојбата во државата -велат од Дрексмајер во која работат работници од Кавадарци, Неготино, Прилеп, Велес и други места .