Денеска бележиме нов , 4 случај на заболен од коронавирус во Кавадари .

-„Се работи за 37 годишен човек, кој три недели престојувал главно во домашни услови.Мажот има блага клиничка слика карактеристична за коронавирусот.Тој е позитивен.По разговорот за контактите со него земени се брисеви од сите си кој контактирал и истите е се во самоизлолација и се чекаат резултатите„-ни изјави спец епидемиолог Д-р Ристе Јовановски од Центарот за јавно здравје Кавадрци.

Ова е четврти случај на заболен од коронавирус ( со починатиот албански државјавник).

м.д.