МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

-Од денеска сите градинки започнуваат со работа по повеќемесечниот застој поради пандемијата поврзана со коронавирусот.

Со усвојување на протоколите за работа на градинките донесена е одлука за отварање на јавните установи за деца од денеска 09. септември 2020 година Установата ЈОУДГ “Рада Поцева” Кавадарци ќе работи по сите протоколи пропишани од Комисијата за заразни болести.

А според нив:

-Во група од 0-2 година максимално ќе има 6 деца,

-Во група од 2 години па до поаѓање на училиште максимално 15 деца.

Во ЈПУДГ„Рада Поцева„ се згрижени сите деца чии родители доставија уредно документи до поставениот рок. При влез задолжително ќе се мери температура со безконтактен топломер и кај децата и на вработените. Во случај да се појават симптоми ќе се постапува во согласност на алгоритамот изработен од комисијата за заразни болести.

Оваа година обезбедена е поголем број на постелнина за да може хигената да биде на повисоко ниво ,извршено е молерирање,санација на оштетените подови и поставувен нов ламинат за полесно одржување.Исто така обезбедена е заштитна опрема за сите вработени и направена е дезинфекција од страна на ЈЗО во сите осум објекти . Во објектите во Кавадарци воспитно-образовниот процес ќе се одвива по сите протоколи.

Од Општина Кавадрци и ЈОУДГ„Рада Поцева“ соопштуваат дека со примена на сите протоколи за безбеден престој ,сите објекти се подготвени за повторно да ги згрижат и да им посакаат топло добредојде на дечата кои ќе престојуваат во градинката.

м.д.

119038974_2836041133286596_4750336626163874531_n 119040734_2836041166619926_3332212911466926384_n 119059740_2836041026619940_6821860590662179109_n 119082894_2836041209953255_1566789464777451882_n