МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Во 2019 та година се реализираше проектот за ревитализација на ул.„Тиквешко востание“ на потегот од првиот триаголник до плоштадот. Финансиската конструкција е обезбедена преку грант за успешност од Светска Банка, а во склоп на проектот се изврши проширување на улицата, поплочување на тротоарот од спојот со плоштадот кај општината до спојот со улицата „Миле В‘чков“,се поставија нови рабници, како и трансформирање на „првиот триаголник“ во кружен тек.