МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На редовната седница на Советот речиси сите предвидени материјали поминаа без проблем или со мали дискусии.Една до најважните точки посветена на измената и дополнувањети на Буџетот на општината за 2020 година беше едногласно прифатена .Но точката или материјалот кој по втор пат е на седница а се однесува на Одлуката за утрврдување на тарифа за снабдување со вода за пиење или водоснабдување на ЈП “Комуналец„ Кавадарци за период 2021 -2023 година донесена од Управен одбор на ЈП„Јомуналец „ Кавадарци, предизвика реакции и неусогласености. жолчни дискусии и различни толкувања.Во самите партии , кои партиципираат со советници имаше поделби при гласањето.Сепак по подолго време и по поголема пауза и напуштање на самата седница од одделни советницци ,сепак по установениот кворум беше спроведено гласање, по беше дадено зелено светло за усвојување на за ова точка.

125036510_646320282654902_4905264001312474097_n 125226023_708826643093241_4705079898532923438_n 125354377_680225936260725_3242754129233768572_n 125444432_4947080008665742_9222912265621367842_n 125489633_3433047343398897_7064615284843543648_n 125396129_369166467726134_3066647057204618502_n