МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Оперативата на ангажираната фирма „Градба промет“ од Кавадарци започна со реализирање на нов комунален проект во Општината Кавадарци. Во индустриската зона „22К -Западен булевар“ градежната механизација работи на пробивање на сервисна улица. Според проектот се пробива улица во должина од 170 метри на потегот од спојот со булеварот кај „новата бензинска“ до повеќето стопански објекти. Во наредната фаза ќе се постават рабници и ќе се асфалтира коловозната лента. Пробивањето и урбанизацијата на оваа сообраќајница е дел од комуналната програма на општината во подобрување на инфраструктурните услови во индустриските зони на градот. извор; Кабинет на Градоначалник Митко Јанчев 187862261_3033579830199391_189644116145646086_n 188103655_3033579800199394_2255566645807370722_n