МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ЈАНКУЛОВСКИ ЈУБИЛЕЈОТ ГО ОДБЕЛЕЖА СО ДЕЛА ОД НЕГОВАТА ЦРНА ФАЗА

Синоќа на денот на македонската култура, 10 јуни во галеријата при Домот на културата „Иван Мазов Климе“ во Кавадарци со своја самостојна изложба Мицко Мице Јанкуловски одбележа 50 години од неговото творештво. Јанкуловски како уметник е познат и признат не само во Македонија туку и ширум Европа и светот. На отварањето на изложбата говореа уметникот Владимир Темков, директорката на Домот на културата Јулијана Туриманџова и најблискиот соработник на Јанкуловски,Корнелија Коневска.

197923681_3931923570189478_4678871413949949953_n 199022922_226961538991389_7670448845419361491_n 199448130_2624259591208402_6739720992244385210_n 199762968_774721256532043_5204748594647608194_n