Ротари клубот од Кавадарци кои се јавуваа какко општествено одговорно Здружение во Општеството, ја продолжуваат својата мисија . Денеска објавија дека целосно ја исфинасирале фотовонапонска центарала за училиштето „Киро Спанџов Брко,,.