МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Со заедничка одлука од ден 5–ти Јуни 2003 година на Совет на Европа и Европската Комисија денешниот ден 25-ти Октомври е прогласен за Европски Ден на Правдата. Во чест на овој ден Основниот суд Кавадарци ги отвори своите врати за учениците од СОУ Гимназија „Добри Даскалов“ - Кавадарци. Преку заедничка комуникација, презентација од страна на учениците на своите познавање во врска со поимот правда и правичност и запознавање на учениците со функционирањето на судот од страна на Претседателот Проф. Д-р. Лазар Нанев, се обидовме да ја доближиме правдата до граѓаните, преку едукација на младите, на оние кои се стремат да бидат дел од ова општество и негови активни чинители. (фб профил на Основен суд Кавадарци). 248312404_433969898142847_1462901511462995115_n