,Екипа од ЈП „Комуналец“ ОЕ „Паркови и зеленило“ деновиве работи на хортикултурно уредување на зелени површини во градот. Според планот со оваа есенска акција ќе се засадат 3800 корени на пролетни љубичици. Денеска се садеше во новите жардинери на градскиот плоштад пред Хотел „Балкан“. Есенското хортикултурно уредување ќе опфати садење на цвеќе и на останатите зелени површини, на плоштадот, на кружните текови, во градскиот парк, како и на новите зелени површини. Овој вид на љубичици е издржлив и отпорен на ниски температури.,, известуваат од Кабинетот на градоначалниот Митко Јанчев. 259665453_3170713453152694_3639769390063683397_n 259881447_3170713309819375_8827760341681675428_n 259367360_3170713239819382_7857723867132190967_n 260467258_3170713116486061_6786298067496350497_n