Во Кавадарци на Градскиот плоштад закроија митрополитот на повардарската епархија г. Агатангел, градоначалникот Митко Јанчев, министерот за локална самоуправа Горан Милевски, пратеникот Зоран Јованчев и лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицковски,претседателот на Советот на Д-р Стојанчо Рамов и други. Јанчев на лозарите им посака богат род и добра цена на лозарите, а благослов за квалитетно грозје упати и владиката. 77 88