Организатор- Дом на култура “Иван Мазов Климе„

среда,22 јуни 2022, 20 часот, сала на Дом на култура Кавадарци, реприза на претставата “Како да (не) снимиш мрсен филм“ во режија на Диме Коцевски а во изведба на Театар при Дом на култура “Иван Мазов – Климе“ Кавадарци четврток, 23 јуни 2022, месност Моклиште, ресторан - тераса “12 Другари“, во рамки на “Кавадаречко културно лето 2022“, детската претстава “Бајка за најките“ во режија на Димче Бањански, а во изведба на театарската група при Дом на култура “Мирка Гинова“ Демир Капија. сабота, 25 јуни 2022, 20 часот, сала на Дом на култура Кавадарци, реприза на претставата “Како да (не) снимиш мрсен филм“ во режија на Диме Коцевски а во изведба на Театар при Дом на култура “Иван Мазов – Климе“ Кавадарци понеделник, 27 јуни 2022, 19.30 часот, Галерија при Дом на култура Кавадарци, концерт на Страшо Темков и Сара Пројковска насловен како “Тиквешка рапсодија“