МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

ЗДРУЖЕНИЕТО „Ж,ТА“ Квадарци вчера во винскиот музеј-Кавадарци одржа работен консултативен состаниок со производители или нивни претставници од повеќе региони на Македонија каде се призведува грозје односно ракија.: Скопје,Куманово,Охрид, Малешевијата, Гевгелиско, и Негоитино На средбата исто така беше формиран и Управен одбор во кој влегоа , претставнивници на сите региони каде е застапено производството на жестоки акохолни пијалаци.Окрупнувањето на здружението дава поголем легитимитет и компетентност во застапувањето и остварувањето на нивните цели. На состанокот во Кавадарци се разговаше и за моќностите за регистација на мали призводители на жестоки пијалаци и нивните размислувања и ставови. За наредниот месец е договорено да се расправа за тоа а на средбата се очекува да се поканат и претставници на Царината и УЈП и МЗШВ. Сето е цел да се добијат повеќе информации и мислења за олеснувањат за подобрување на законската ртегулатива за ова проблематика во Македонија.

289071320_1365986383886538_747905802331334971_n 289333195_334935825456008_7019208465430307525_n 289333312_750656699687226_8365926026406873605_n 289535043_437707128208367_7572425263967624029_n (1) 289612159_2883332871967382_6477735816582422759_n 289750422_568139441338378_6278275290098751194_n 290105003_966049034062253_8352464207531538498_n 289776017_572272107900755_7684838749079146064_n