МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Книгата беше денеска промовирана во Музеј Галеријата а ја подготви Натка Китева кустос историчар.На промоцијата говореа, авторот Китева, Марија Михова и директорот Јаким Зимоски.ЗА значењето на изданието и историски моменти кажа Претседателот и негувач на револуционерните настани во Боречката органзиација од Кавадрци - Ѓошо Бојаџиев .Во уредувањето на книгата учествуваше и Томе Крстевски виш кустос етнолог во Музејот.

386107678_712365994245787_2823135470410908741_n 391580245_712365697579150_4589068654767425292_n 391603611_712366047579115_6338592463684115658_n 391682675_712365807579139_2519786417907652107_n