МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Компанијата го потпомогна уредувањето на просториите на општинската организациска единица во градот

– Со поддршка од DRӒXLMAIER реконструираните простории на организациската единица на Црвен Крст - Кавадарци се опремени со нов мебел. Компанијата обезбеди бироа и гардеробери кои се изработени согласно и соодветно на потребите на персоналот на оваа хуманитарна организација. Со тоа работните простории не само што добија нов изглед, туку и работата на тимовите на Црвениот Крст е поедноставена и попрактична.

Преку поддршка за Црвен Крст до поддршка за сите чинители на заедницата

“Среќни сме што имаме можност да придонесеме кон унапредувањето на условите за работа на тимовите на Црвен Крст – Кавадарци. Да не заборавиме дека постоиме едни за други. Хуманоста е дел од животната етика и сите ние треба да го почитуваме тој принцип. Преку поддршката на организациската единица на Црвен Крст - Кавадарци, ние ја поддржуваме и заедницата кадешто делуваме, бидејќи тимовите на оваа хуманитарна организација ќе имаат услови да овозможат понатамошна помош и поддршка таму кадешто е потребно“, рече Лукас Мирингер, Генерален менаџер на DRӒXLMAIER Македонија.

Размислувањето едни за други, човековата солидарност и поттикнување на колективната одговорност во голема мера придонесуваат за одржливо општество во кое се почитуваат принципите на социјална одговорност.

Црвен Крст искажа почит и благодарност до DRӒXLMAIER Македонија

„Неизмерно сме благодарни затоа што компанијата ни овозможи поддршка во момент кога тоа најмногу ни е потребно сѐ со цел да можеме да продолжиме непречено да ја спроведуваме нашата хуманитарна мисија. DRӒXLMAIER Македонија од своето основање во Кавадарци стана составен и важен дел од секојдневното живеење во градот, но и во регионот овозможувајќи ја својата поддршка во насока на развој на заедницата што секако заслужува огромна почит“, вели Роза Илова од општинската организациска единица на Црвен Крст - Кавадарци.

Претходно годинава, во просториите на DRӒXLMAIER, се одржа добороволна крводарителска акција за чија успешна реализација придонесоа не само вработените во компанијата кои даруваа крв, туку и стручните тимови на Црвениот Крст од Кавадарци.

DRӒXLMAIER е семејна компанија со традиција од над 60 години која целосно одговорно се однесува спрема луѓето и заедно со своите вработени е посветена на широк спектар на проекти со цел да даде придонес за одржливиот развој на општеството од кое се смета себеси за дел.

донираше нов мебел за функционално опремување на новите простории