МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Околу стотина пациенти месечно од регионот на Кавадарци, Неготино, Демир Капија и Росоман отсега нема да има потреба да се упатуваат на Клиниката за Гастроентерохепатологија во Скопје. „Дрекслмајер“ ја поддржа кавадаречката болница донирајќи најсовремен медицински апарат „Гастроскоп“.

Гастроскопот ке биде наменет за преглед на горниот внатрешно дигестивен тракт. Иако во болницата веќе имаше специјализиран и обучен медицински персонал за вршење на овој тип на прегледи, недостигала медицинска опрема за да можат пациентите соодветно да бидат третирани. Гастроскопот е веќе ставен во функција и успешно започнаа да се реализираат закажаните прегледи. „Веќе неколку месеци во одделението за интерна медицина вршиме прегледи со новата апаратура. Пациентите се информирани дека можат да закажат термин за преглед и на овој начин не само што имаме можност за рано дијагностицирање, туку и работиме на зголемување на свеста кај нашите сограѓани за важноста од превенција на болестите на внатрешниот дигестивен тракт“, истакна д-р. Еленчо Ридов началник на Интерното одделение. „Благодарение на компанијата „Дрекслмајер“ нашата болница е опремена со медицински апарат којшто ни беше многу потребен за вршење на прегледи во интерното одделение. Имаме обучен персонал, одлична опрема и затоа ми е особено драго што пациентите ја имаат можноста овде да закажат преглед и веќе нема потреба да се упатуваат на клиниката во Скопје“, рече д-р. Орце Ангеловски, директор на Јавната здравствена установа Општа болница Кавадарци. „Во „Дрекслмајер“ луѓето се секогаш во центарот на вниманието. Затоа компанијата и понатаму останува партнер на регионот и во иднина ќе поддржува најразлични проекти кои се од суштинско значење и заеднички интерес на сите“, Лукас Мирингер технички директор на „Дрекслмајер“ Македонија

Ова денеска ни го соопштија од компанијата Дрекслмајер а директорот на ЈЗУ„Општа Болница„ Орцо Ангеловски им се заблагодари на претставниците на Компанијата Дрекслмајер од Кавадарци , на господинот Лукас Мурингер и господинот Тренковски,за набавената опрема и изјави:

16425558_950224271779795_221925163_n.jpg

- Се работи за Гастроскоп со кој ке се работи во општата Болница Кавадарци .Наовој начин тие покажаа дека се општествено одговорна фирма .И нивните вработени ке бидат иксто така згрижени кај нас , а во истовреме ке им биде на располагање и на граѓаните на Кавадарци.Тие како компанија се отворени за соработка и понатаму ,материјално и во опрема , да ги подржат докторите во нивната работа.Им благодарам за ова донација, рече Агнеловски.

Инаку апаратот ке биде сместен на Интерното одделение , во посебен дел.Се работи за метода - гастроскопија која се работи за прв пат во Кавадарци и во Општатата Болница и ке биде од голема корист за заболувањата на гастроинстетиналниот систем .Апаратот чини околу 20.000 евра а ке го користат сите жители на Општините од регионот (околу 70.000 жители). Во моментот трае обуката на лекар и екипа и тие наскоро ке бидат ангажирани .