МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Групно фотографирање на сватовите на свадбa во Кавадарци

На фотографијата која денеска кавадаречкиот Mузеј ја објавува е прикажана свадбата на Александар Хаџи Василев со Султанка Филипова во 1937 година. Фотографијата е снимена на Црквинската улица, денес „ Мито Хаџи Василев-Јасмин“.

Наместо денешните индивидуални селфија кои се прават со телефони од милиони луге,и се однесуваат за еден или неколку луге,тогаш, како и на ова фотографија една фотографија е доволна за сите над 90 млади и постари луге од Кавададрци колку ги има на фотосот на непознатиоит фотограф.За сите времето поминало но спомените за нив благодарение на ова фотографија никогаш не изгаснале.